fbpx

Module - Recharge

Lieve jij,

Welkom bij jouw maandelijkse afstemming.

Een krachtig moment om weer te verbinden met jezelf en met jouw bedrijf.

Door middel van zowel Soul (een meditatie en een mini journey) en Strategy (plan de campagne voor komende maand). 

Juist de combinatie van reflectie, naar binnen keren en daarna pas naar buiten keren en beslissingen maken is de key in succesvol ondernemerschap! 

Dus super tof dat je hier bent! 

Je kunt de afstemming op ieder moment doen maar ik zou je aan raden om er consistentie in te bouwen en bijvoorbeeld af te spreken met je zelf dat je deze altijd doet op de 1e van de maand of de 1e maandag van de maand bijvoorbeeld.

De afstemming bestaat uit 4 onderdelen:


1) Dankbaarheid meditatie
2) Evaluatie vorige maand
3) Mini-Soul Journey komende maand
4) Plan de campagne komende maand

Ik wens je super mooie inzichten, helderheid en focus!

En je mag me altijd mailen op info@coronameerman.com of mij een DM sturen op Instagram met jouw inzichten – ben ik altijd onwijs benieuwd naar! 

Veel liefs voor nu!
Corona

1) Proactief & Reactief

Het eerste onderdeel van deze module gaat over proactief en reactief opladen.

Reactief opladen zie ik als “er helemaal afliggen en dan denken shit… ik ben weer tegen de muur aangelopen… wat nu?”.

Proactief opladen zie ik als tussentijds opladen. Dus niet wanneer je batterij helemaal 0% is maar al opladen wanneer je batterij 70% is. 

In het proactief en reactief opladen zit al zo’n groot verschil. Check het maar bij jezelf: moet je er eerst helemaal afliggen voordat je jezelf gunt om weer dingen voor jezelf te doen? Of gun je jezelf ook om tussentijds (proactief) op te laden?  

Voor mezelf merk ik dat ik heel veel dingen al proactief in mijn agenda heb gezet en belangrijk heb gemaakt in mijn leven. 

Echter overkomt het ook mij wel eens dat ik er helemaal af lig. Gelukkig weet ik dan heel goed wat ik te doen heb om weer zo snel mogelijk op te laden. Voor mij werken de volgende 4 tools: 
1) op tijd naar bed te gaan (rond 21.00)
2) verwijder social media apps
3) ga in bad
4) actief bewegen (sporten)

Dit zijn dingen die voor mij werken. Het belangrijkste is om die van jou te ontdekken.

 

Andere tools die ik voorheen alleen inzetten wanneer ik er helemaal af lag, heb ik juist van reactief naar proactief verplaatst. Enkele voorbeelden zijn:  
– massage ingepland 1x in 2 weken
– telefoon beneden laten: zodat ik de dag eindig en start vanuit mijzelf in plaats van wat anderen aan mij vragen of wat er op social media voorbij komt 
– geen werk mail op de telefoon

 

 

Opdracht Pro-actief en Reactief Opladen

1. Wat zijn de drie dingen die voor jou helpen om zo snel mogelijk van 0% weer naar een goed energie niveau te gaan? 
2. Wat zijn de drie dingen die je al proactief doet (tussentijds je batterij opladen)?
3. Is er iets wat je nu van je “reactieve lijstje” al kan verplaatsen naar je proactieve lijstje? Zodat je minder vaak naar die 0% energie gaat? Zoals ik bijvoorbeeld eerst alleen een massage boekte wanneer ik er helemaal af lag, doe ik dat nu proactief door al in mijn agenda te hebben staan. 

2) Pieken en dalen

Het is een illusie dat we altijd stabiel zijn. Er zijn zoveel factoren van invloed op ons zoals de invloed van de seizoenen en je eigen menstruatiecyclus. 

We verwachten al heel snel van onszelf dat we altijd maar die energieke, vrolijke vrouw zijn. Maar die bestaat in mijn ogen niet (tenzij je heel hard er voor gaat werken maar het idee is juist om met ease, grace en fun te leven).

Kun je eens checken bij jezelf of je (on)bewust dit soort verwachtingen van jezelf hebt?
Dat je altijd maar productief moet zijn? Altijd maar energiek moet zijn? 

Ik geloof dat het leven in pieken en in dalen gaat.
Maar…. dat je zelf invloed hebt in hoever en hoelang je in een dal zit. 

Wat ik zie is dat heel veel mensen in een dal zitten en dat niet herkennen. Dat ze pas maanden en soms zelfs jaren later ontdekken: “Oh wat erg dat ik me al ZOLANG zo slecht voel…”. 

Mijn doel met dit 2e onderdeel van de module is dat je eerder gaat herkennen dat je in een dal zit. Dat je de tijd kunt verkorten. Dus in plaats van dat je eerst een paar maanden in een dal zit, je dit op den duur kan herkennen in een week, in een dag, in een uur en vervolgens direct weet wat je hebt te doen om uit dit dal te komen. 

Opdracht Pieken & Dalen

 

Er zijn hiervoor 3 belangrijke stappen:

 

Stap 1: Herkennen dat je in een dal zit

Wanneer merk je dat je in een dal zit? 

Bij mij is dat bijvoorbeeld:
– wanneer ik een email wel 10x lees en nog steeds niet weet wat ik moet antwoorden.
– wanneer ik continue met 3 verschillende dingen aan de slag ben en niks echt af maak
– wanneer ik wat geirriteerd raak als mensen “mij komen storen” 

Stap 2: Weten wat je hebt te doen – jouw gebruiksaanwijzing

Hier kun je je lijstje uit het vorige gedeelte van de module gebruiken. 
Dus bij mij is dat: (1) op tijd naar bed, (2) social media apps verwijderen, (3) in bad en (4) actief bewegen. 

Stap 3: Doen 🙂 

Soms weet je wel heel goed wat je moet doen maar zit je zo in een negatieve spiraal dat het lastig is om die eerste stap te zetten. 

Wat voor mij helpt is om bepaalde zinnen al op papier te hebben staan die me dan helpen in dat moment. Een zin, heel simpel, is bijvoorbeeld: “Hup Corona, even naar buiten – je zal er later heel bij mee zijn” of ik zorg dat ik heb afgesproken om samen met iemand te gaan wandelen of sporten zodat ze mij accountable houden. 

Wat voor mij ook helpt is om de stap wat kleiner te maken. Dus in plaats van dat ik idealiter een uur ga wandelen, wat op dat moment als een te grote stap voelt – spreek ik met mezelf af dat het oke is om alleen even 10 minuten heen naar de supermarkt te lopen, boodschappen te doen en dan 10 minuten terug te wandelen (en vaak maak ik daar vanzelf toch een grotere ronde van omdat het stiekem dan toch heel fijn is als ik eenmaal buiten ben). 

3) Agenda

Dit derde onderdeel van de module Recharge gaat over de vraag: hoe plan je je agenda in? Of eigenlijk hoe plan je je leven in?

Laat je alles overkomen? Door alles en iedereen die iets van je verwacht? Laat je je agenda volstromen met iedereen die een afspraak in je agenda wil? Of neem je zelf de regie?

Ook dit kun je weer op 2 verschillende niveaus bekijken: op globaal en op week niveau. 

Niveau 1: Globaal niveau
Ik kijk vanuit een afstand naar mijn agenda/naar mijn leven en plan allereerst in wat ik belangrijk vind.

Zoals:

  • 1 keer in de 2 weken massage
  • 1 keer in de 6 weken heb ik een weke vrij gepland (ik zie dan wel of ik daadwerkelijk vakantie neem of dat ik die week gebruik om aan iets nieuws voor mijn bedrijf te werken)
  • 1 keer per maand heb ik een reflectiedag geblokt. Zodat ik vanuit een afstand kan blijven reflecteren: “Wat gaat er nu goed?”, “Wat zou ik willen veranderen?” . Hierdoor maak ik iedere maand kleine aanpassingen die er voor zorgen dat ik nog meer vanuit ease, grace en fun kan leven. 
  • 1 keer per maand heb ik een weekend voor mijzelf gepland en 1 keer per maand een weekend bij familie in Zeeland. Dit omdat ik het vorige jaar merkte dat ik soms overspoeld werd met verzoeken om cacao ceremonies en workshops bij andere yogascholen en events te geven en ik dan vervolgens vanuit enthousiasme overal JA op zei. Ik ontdekte dan later pas dat ik eigenlijk geen weekend voor mijzelf of voor familie meer overhad.  
Dit gaat echt over een stukje pro-actief leiderschap en weten wat voor jou werkt!
Vroeger dacht ik dat ik normaal moest zijn en dus net als iedereen moest zijn, tot dat ik ontdekte dat er eigenlijk geen normaal is: wie is er eigenlijk normaal en wat is er eigenlijk normaal?
 
Kijk of je je eigen waarheid kunt vinden: wat werkt er voor jou?
 

Misschien is het voor jou wel zo dat je 3 weken achter elkaar vakantie nodig hebt in plaats van 1 keer een week vrij per 6 weken. Of misschien vind jij het fijn om geen afspraken te hebben voor 10 uur zodat je rustig kunt opstarten? 

Niveau 2: Op week niveau

Op kleiner schaal plan ik ook in mijn agenda dat:

  • Max 2 InnerGuidance sessies op een dag
  • Min 1 lege dag in mijn agenda zonder afspraken

Misschien denk je nu: “Hey ik werk in loondienst, ik kan toch niet zomaar afspraken weigeren en een dag leeg houden in mijn agenda?”.

Mijn eerste vraag is dan altijd: “Is dit echt zo?” En mijn tweede vraag zou zijn: denk in ieder geval na over wat voor JOU zou werken, zodat je daar (on)bewust toch zoveel mogelijk rekening mee kan houden in je agenda in plaats van dat alle afspraken je overkomen. 

Per week stel ik ook mijzelf deze vragen:

  1. Wat ga ik deze week NIET doen?
    Ik bekijk mijn agenda en als ik merk dat er dingen in staan waar ik echt niet blij van wordt kijk ik of ik het uit mijn agenda kan halen of waar ik hulp bij kan vragen (zie vraag 3)
  2. Wat ga ik deze week WEL doen? 
    Waar wil IK me op focussen? Wat vind IK belangrijk?
  3. Waar kan ik HULP bij vragen?
    Waar ben ik minder goed in? Of waar krijg ik minder energie van? Terwijl iemand anders dit misschien onwijs tof vind om te doen? Daarom heb ik nu werkzaamheden zoals boekhouding en facebook advertenties instellen uitbesteed aan iemand anders. 
  4. Hoe wil ik mijzelf VOELEN?
    Zoals rust, inspiratie, vrolijk. Dit is mijn ankerpunt van de week. Zodat ik mijn week daarop kan aanpassen 🙂
    Terwijl ik vroeger altijd dacht: “de week overkomt je: het is rustig, of onrustig, druk etc.”. Nu beself ik me steeds meer dat ik (voor een groot deel) door zelfleiderschap mijn week kan vormen door een intentie te vormen: “deze week is inspirerend”
  5. In de ochtend stel ik mezelf de vraag: “Welke 3 dingen wil IK deze dag doen?”. Ik maak dus een lijstje met max 3 dingen die voor mij belangrijk zijn en die geef ik prioriteit (dus geen lijst van 10 to-do’s maar 3 soms hele kleine dingen maar waarvan ik weet dat ik ze belangrijk vind)

Opdracht Agenda

1. Kun je eens 3 tot 5 dingen noteren die werken voor jou op globaal niveau?
2. Kun je eens 3 tot 5 dingen noteren die werken voor jou op week niveau?
3. Stel jezelf eens die 5 vragen (1) wat ga ik deze week NIET doen?, (2) wat ga ik deze week WEL doen?, (3) waar kan ik HULP bij vragen?, (4) hoe wil ik mijzelf VOELEN en (5) Welke 3 dingen wil IK deze dag doen? Ontdek wat deze vragen je opleveren en herhaal (een deel van) deze vragen die voor jou werken 🙂

4) Yin vs. Yang

De twee tegenpolen: yin en yang – die samen voor balans zorgen in jouw leven. 

Over het algemeen zie we dat in het leven van een persoon of op bedrijfsniveau er veel meer yang is dan yin. 

De yang kant (ook wel de mannelijke energie genoemd) hebben we vanuit onze opvoeding, school en de maatschappij vaak sterk ontwikkelt: focussen, doen, doel gericht, strategie, aanspannen en een controlerende energie.

Terwijl de yin kant, de vrouwelijk energie veel meer gaat over ontspanning, overgave, zijn, creativiteit en vertrouwen. 

Het yin systeem wordt ook wel het parasympatische systeem genoemd en het yang systeem wordt ook wel het sympatische systeem genoemd. Het sympatische systeem zorgt ervoor dat al je energie naar “focus & actie” gaat:  spieren zijn aangespannen, ademhaling zit hoog en al je energie gaat er naar toe om dat doel te bereiken. Terwijl je organen ook energie hebben om weer op te laden of je darmen hebben ook energie nodig om je voedsel goed te verteren. Daarom is het zo belangrijk dat we ook tijd nemen voor het parasympatische (yin) systeem. 

Je kan Yin en Yang ook vergelijken met een rivier. Yin is de hoeveelheid water in de rivier en Yang is de kracht van de rivier. Je kan nog zo hard werken en je best doen maar als er geen water is in de rivier dan komt er uiteindelijk niks in beweging. Dus we hebben vaak eerst te zorgen dat er weer water in de rivier is (dat je yin momenten creeert) en vanuit daar kun je weer met kracht (yang) doelen bereiken, dingen in je leven in beweging brengen. 

Het gebeurd ook wel eens dat je te veel in de yin energie zit: dat je teveel op de bank hangt, je gedachten in cirkels blijven maken, je geen keuzes durft te maken. Dan helpt juist om de yang kant aan te vullen door in beweging te komen (bijvoorbeeld hard te gaan lopen of een workout te doen) of om een planning te gaan maken (structuur).

Voorbeelden van yang activiteiten:
– hardlopen, actief sporten
– planning maken
– focus uren

Voorbeelden van yin activiteiten:
– massage, sauna, yin yoga (zie video)
– naar buiten kijken, wandelen
– brainstormen

 

Opdracht Yin & Yang

1) Hoe is de verdeling bij jou tussen yin en yang? En zit daar verschil in op werk gebied en prive gebied? Verdeel 10 punten tussen yin en yang voor prive en verdeel 10 punten tussen yin en yang voor werk. 
2) Hoe zou je willen dat deze verdeling over 4 weken is? Kan bijvoorbeeld van 2 yin en 8 yang naar 3 yin en 7 yang. Er is hierbij geen goed of geen fout. Enkel bewustwording en checken wat klopt bij jou? Het kan ook zo zijn dat je thuis bijvoorbeeld meer yang ervaart en op je werk meer yin of andersom en dat het daardoor als in balans voor jou voelt. 
3) Welke 3 dingen heb je dan te veranderen qua acties of gedachten? 

(PS: in mijn ZOOM was deze afbeelding in spiegelbeeld, maar hier zie je hem gelukkig toch goed 🙂 )

Opdracht Yin-momenten

Kijk eens in je agenda voor komende 2 weken. Heb je voldoende “yin momenten” voor jezelf gecreeerd?

Momenten van ontspanning? Een wandeling, een dagje een lege agenda, een puzzel te maken, een massage, een dagje sauna? Of wat voor jou ook maar helpt om te ontspannen, even te zijn in plaats van te doen. 

Weet dat je altijd deze yin yoga les van 45 minuten kunt volgen. Misschien werkt het voor jou wel fijn dat je dit op een vaste moment in de week in plant zodat je in ieder geval 1 moment van vertraging, van zijn, van ontspanning hebt:

Tot slot 🙂

Ik wilde nog graag 2 dingen toevoegen aan deze module 🙂

  1. De eerste toevoeging is, kijk eens naar je agenda en markeer de blokken (de afspraken/werkzaamheden zowel prive als werk) eens rood, groen of oranje.
  • Rood: hier krijg ik minder energie van
  • Groen: krijg ik mee energie van
  • Oranje: neutraal qua energie. 

Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van hoe je week/weken er uit zien. Zo deed ik dat zelf een keer en ontdekte dat ik 9 dingen aan het doen was in die week die “rood” waren. Niet gek dat ik me zo slecht voelde. Ik had bijvoorbeeld vanuit enthousiasme gezegd dat ik een meditatiechallenge voor een bedrijf s ochtends vroeg zou geven. Maar eigenlijk heb ik dat moment van de dag altijd voor mezelf nodig. Daarnaast had ik ook nog JA gezegd tegen een paar andere opdrachten waar ik eigenlijk niet veel energie van kreeg. Dus dat zorgde er weervoor dat ik weer helderder kreeg waar ik WEL en GEEN energie van krijg en waar ik JA en waar ik NEE tegen ga zeggen. Dit kan uiteraard ook weer veranderen door de loop van de tijd. 

Het is prima dat er in je week een paar rode blokken zijn, zolang ze maar niet de overhand hebben. Want dan loop je letterlijk leeg qua energie. 

 

2. Verder wil ik je nog meegeven – ik heb je veel uitgelegd over pieken en dalen, tips en tools gegeven, maar het is ook gewoon helemaal oke om je even k*t te voelen. Om een paar dagen op de bank te hangen, lang te slapen en in dat dal bewust te zijn en te blijven. Dat is soms wat we allemaal even nodig hebben. 

Dus wees niet in strijd met jezelf dan. Vecht niet om weer terug te komen naar een opgeladen batterij door jezelf te forceren om te gaan wandelen, om die massage te boeken etc. Maar kijk juist vanuit ease en grace: wil ik bewust in dit dal zijn of wil ik bewust tools gaan inzetten om hier weer uit te komen. Aan jou de keuze 🙂 

Soms kan het ook gewoon fijn en goed zijn om even in die energie te zijn dat je je minder voelt. Het fijne is nu dat je die keuze bewust kan maken en dat je nu beter weet hoe je terug naar een opgeladen batterij / naar een piek kan komen. 

Tools

Als tools voor deze module ontvang je 3 meditaties en een yin yoga les. 

Kijk welke bij jou past en bekijk vanuit nieuwsgierigheid eens wat dit met je doet als je deze elke ochtend en elke avond luistert voor een week lang. 

Na deze week kun je evalueren: wat doet dit met mij? Wat levert het me op? Is dit iets wat ik wil blijven doen? 

7 minuutjes in de ochtend, start hier mee in plaats van met je telefoon of to do lijstjes – klik op de link hieronder:

Ochtendmeditatie van Corona

7 minuutjes in de avond, eindig hier de dag mee in plaats van met je telefoon of allerlei onrustige gedachten – klik op de link hieronder:

Avondmeditatie van Corona

Deze meditatie van Rebecca Cambell vind ik persoonlijk heel fijn:

Recharge meditatie van Rebecca Cambell

En tot slot de 45 min ontspanningsles (yin yoga) die ook hierboven staat. Je kunt ook hier klikken om hem te openen. 

En nu?

Jeej, gefeliciteerd! Je hebt de module Recharge helemaal afgerond!

De kans is groot dat je veel uit deze module hebt gehaald!
En de kans is ook groot dat je nog meer kan doen! 

Wil je een echte blijvende veranderingen dan is het belangrijk dat je er consistent mee aan de slag gaat. Wat er in jaren is ingeslopen is er vaak niet in 1 module uit! 

In het HeartCore Feminine Programma gaan we met een groep van fantastische vrouwen samen 3 maanden aan de slag zodat je in 3 maanden tijd echt een gedragsverandering kunt realiseren. 

Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Klik op deze knop om alles over het programma te lezen: 

 

Iris en Lotte hebben het programma vorig jaar al gevolgd. Hieronder kun je hun ervaringen lezen: 

Iris (38 jaar, Amersfoort – Marketing & Communicatie Manager) deelde over het HeartCore Feminine Programma:

“Ik verlangde naar meer verbinding met mezelf om te kunnen en durven leven vanuit intuïtie en vertrouwen.” 

We zijn nu een maand onderweg en ik ervaar nu al zo veel meer verbinding met mezelf.  Als vrouw hebben we vaak de neiging om in het plaatje te willen passen. Door te pleasen en onszelf te willen bewijzen geven we vaak meer ruimte weg dan dat we innemen. We zijn geneigd om onszelf veel kleiner te maken dan we werkelijk zijn. Terwijl er juist ook vrouwelijke kracht nodig is, zachtheid, diepgang en verbinding en dat leer je in dit programma.  

Ik ervaar dit programma als super mooi en compleet – één groot cadeau voor mezelf! 

Lotte (30 jaar, Rotterdam – Ondernemer) deelde over het HeartCore Feminine Programma:

“Na 5 minuten tijdens de 1 op 1 sessie had ik  ik al een enorme doorbraak, waardoor ik nu vanuit zoveel meer support, ease en vertrouwen leef.”

Daarnaast zijn de Meetings in Pressence zo waardevol, om echt open en eerlijk te delen met elkaar.

Door meer kennis over yin, yang, balans, maan, seizoenen, human design en vrouwelijkheid heb ik nu een betere balans gecreëerd in mijn leven. Waar ik voorheen nog wel eens uitschoot naar extreem yin: heel de dag ontspannen en weinig focus hebben naar extreem yang: continue aan staan en met mijn bedrijf bezig zijn – weet ik nu hoe ik de balans kan vinden en zowel yin als yang kan inzetten op het juiste moment in mijn leven zowel prive als werk.  

Winkelwagen
Scroll naar boven

To help you better and more personally, Corona Meerman uses cookies. If you continue on this website, you agree to the cookie policy. More information