fbpx

Module 5 - Human Design

Welkom bij de alweer 5e module van het Heart|Core Feminine Programma: Human Design

Human Design kun je gebruiken:

  1. 1. Voor jezelf: om een nog beter beeld te krijgen over jou.  

2. In jouw team, gezin, partner, vrienden: om een nog beter beeld te krijgen van jouw omgeving. 

Wanneer je bewust bent van jouw eigen Human Design en de Human Designs van jouw omgeving kun je daardoor veel handiger en effectiever schakelen – dus met nog meer ease, grace en fun leven!  

Ook bij deze module geld weer kijk wat er “in klikt” en misschien zijn er ook onderdelen die niet in klikken of waar je niet in gelooft en weet dat dat ook volledig oke is! So no worries <3

De MasterClass /Meeting in Pressence wordt gegeven door Deirdre Egberink, zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in Human Design.

Je kunt hieronder een globale uitleg vinden over Human Design. Helemaal onderaan de pagina vind je het e-boek waar alles nog meer in staat beschreven. 

Wat is Human Design?

Human design is een samensmelting van eeuwenoude esoterische wijsheden en moderne wetenschap gebaseerd op je geboortedatum, -tijd en -plaats. Het is gebaseerd op 4 oude en esoterische systemen en 2 wetenschappelijke systemen, namelijk de I Ching, Kabbala, chakra’s, astrologie, genetica/biochemie en kwantummechanica.

 

Het biedt een blauwdruk van jou om het leven te leiden met de minste weerstand en in lijn met de talenten en krachten die je van nature hebt. Het geeft een gebruikershandleiding of blauwdruk die je helpt navigeren door het leven en perfect is afgestemd op jouw authentieke zelf. Door deze handleiding krijg je op diep niveau inzicht in jouw innerlijke geleidingssysteem en hoe jouw energie stroomt. Het geeft inzicht in wie jij van nature bedoeld bent te zijn. Op het meest praktische niveau laat Human Design je zien waar en hoe je toegang kunt krijgen tot het bewustzijn van je lichaam als hulpmiddel bij het nemen van beslissingen, en uiteindelijk hoe je kunt leven als en vanuit je ware zelf. Dit zal resulteren in bijvoorbeeld verbeterde relaties en loopbaankeuzes en kan je levensdoel onthullen, je voorkeuren, maar ook de angsten en uitdagingen waarmee je bent geboren. Human Design geeft je zowel praktische als energetische handvatten over hoe je deze uitdagingen de baas kunt worden.

 

Je kunt je gratis chart aanvragen om alvast een kijkje te nemen in jouw chart via de volgende websites:

https://www.mybodygraph.com/

www.myhumandesign.com

 

(let op: gebruik je precieze geboortetijd. Deze kun je opvragen bij de gemeente, en staat op je geboorteakte, geboortekaartje of geboortetegeltje)

Energietype, strategie en autoriteit

Human Design is een heel uitgebreid systeem, wat in de basis begint bij het energietype, de strategie en de autoriteit. Dit kun je zien als de basis ingrediënten waar vanuit je je leven kunt vormgeven en het filter waardoor je alle andere informatie in je design kunt filteren. Weer in contact komen met deze onderdelen zorgt ervoor dat je van moment tot moment keuzes kunt gaan maken die voor jou kloppen waardoor je levensdoel op natuurlijke wijze zal ontvouwen.

De 5 types

Volgens Human Design zijn er 5 energie types. Je type vertelt je over hoe jij in het algemeen als mens bent en hoe jij het beste kunt navigeren en handelen in het leven (& business) om jouw unieke, natuurlijke energie en talenten in hun kracht te zetten. Elk type heeft specifieke  emoties en signalen waaraan ze kunnen herkennen of ze of op het juiste pad zitten, dit zijn het ware-zelf en niet zelf-thema. Ook hebben alle types een eigen rol, strategie en doel.

 

8% van de mensen zijn hier om te initiëren, zaadjes te planten en vooruitstrevende verandering te brengen (Manifestors). 70% is hier om het werk te doen, voldoening hierin te vinden en te oogsten (Generators & Manifesting Generators). 21% zijn heel goed in het begeleiden door bij te sturen en adviseren (Projectors) en 1% door te leiden door te spiegelen (Reflectors).

Generators (37%)

Generators zijn de levenskracht van de planeet, de bouwers. Hun strategie is om te reageren, in plaats van te initiëren/beginnen. Op het moment dat iets op hun pad komt is het de sacrale response, of ook gut feeling, (dit kunnen bijvoorbeeld sacrale geluiden, lichamelijke sensaties zijn) die hen laat weten of iets een ‘ja’ of ‘nee’ voor heen is en of ze beschikbaar zijn om hun energie ergens aan te geven of niet. Wanneer Generators beslissen vanuit een mentale plek (in plaats van te wachten op deze reactie), kunnen ze zich uiteindelijk diep gefrustreerd (niet zelf emotie) en gedegenereerd voelen in plaats van geregenereerd en tevreden/vervuld (ware zelf emotie) in hun leven en werk.

Manifesting Generator (33%)

Dit zijn dieselmotoren én sportwagens in één. Voor hen gelden dezelfde strategie, ware-zelf en niet-zelf emoties als voor Generators maar zij kunnen bij de juiste kans in korte tijd veel sneller vooruit bewegen en weer stoppen wanneer ze willen. Ze hebben veel verschillende passies en zijn niet bedoeld om lineair te leven. Voor hen is het belangrijk om niet bang te zijn veel verschillende dingen te proberen en daarnaast om anderen op de hoogte te houden en te informeren waar ze mee bezig zijn zodat anderen hen kunnen bijhouden en begrijpen.

Projectors (21%)

Projectors zijn de geboren coaches en gidsen onder ons omdat ze een gefocuste en doordringende energie hebben die hen de mogelijkheid geeft om diep in anderen te kijken. Hun strategie is om te wachten op erkenning en uitnodiging (ook wel gewaardeerd/gezien voelen). Door hun openheid zijn ze vaak gevoelig. Als Projectors zich richten op de verkeerde mensen en niet echt worden herkend, kan dit leiden tot uitputting en bitterheid(niet zelf emotie). Projectoren moeten leren zeer kritisch te zijn over het gebruik van hun energie. Ze zijn natuurlijk in het beheersen van systemen, en wanneer ze hun energie correct gebruiken, zullen ze succes (ware zelf emotie) ervaren in hun leven en relaties.

Manifestors (8%)

Manifestors zijn natuurlijke initiatiefnemers en kunnen de katalysator zijn voor de andere types. Met jouw vernieuwende ideeën en creaties verander jij de wereld. Jouw strategie is om degenen om je heen te informeren over je beslissingen voordat ze actie ondernemen. Manifestors hebben een krachtige impact op de mensen om hen heen wat ervoor kan zorgen dat anderen zich uit balans voelen en de Manifestor willen beheersen. Wanneer een Manifestor informeert, ontspant dit op natuurlijke wijze degenen om hen heen en verwijdert energetische weerstand, waardoor ze in vrede (ware zelf emotie) kunnen beginnen. Wanneer ze door het leven bewegen zonder anderen te informeren, kunnen Manifestors veel weerstand ervaren wat in hen uit als boosheid (niet zelf emotie). Bijvoorbeeld als mensen zich met hen bemoeien of ze anderen pleasen.

Reflectors (1%)

Als reflector zijn al je centra open (wit). Je hebt een veerkrachtige uitstraling die de energieën om je heen spiegelt en reflecteert. De manier waarop reflectoren ervaring verwerken is heel anders dan de andere typen. Omdat hun energie alles en iedereen vergroot, hebben Reflectors het potentieel om te zien wat er gebeurt op een manier die niemand anders kan. Hun grootste geschenk is om anderen en hun omgeving te lezen. Als ze gezond en op de juiste plek zijn, ervaren reflectoren de verwondering (ware zelf thema) en verrassing van het leven. Als Reflectors zich echter identificeren met wat ze spiegelen, kunnen ze uitgeput en teleurgesteld (niet zelf emotie) raken. Het is voor Reflectors heel belangrijk om hun grenzen te bewaken en heeft liefste hun strategie toe te passen van een maancyclus te tijd te nemen voor beslissingen (28 dagen).

Je innerlijke autoriteit

We zijn heel erg gewend om met onze mind beslissingen te maken maar volgens Human design heeft elke lichaam een eigen innerlijke stem en lichaamswijsheid die precies weet wat goed voor ons is en ons de weg wijst. Er zijn 6 autoriteiten (eigenlijk 7 maar voor het gemak zijn er hier 6 beschreven) en hieronder neem ik je mee in de basis van deze autoriteiten.

A) Emotioneel

Jouw emoties zijn intens. Je kunt mega gelukkig worden van een idee, maar ook bij voorbaat iets weigeren omdat je er een verdrietig gevoel bij krijgt. Helderheid creëren is dus belangrijk en daarvoor heb jij tijd nodig. Neem een paar dagen om te voelen en beslis pas als je emoties niet meer uitschieten, maar in rust zijn. Pas dan kun jij kiezen vanuit helderheid.

B) Sacral

Beslis nooit iets met je hoofd als je innerlijke autoriteit Sacral is, maar vertrouw op je gut (onderbuikgevoel) en beslis dan of iets uh-uh of uh-huh is(die oergeluiden die je kinderen en soms jezelf al hoort maken voordat je ook maar over iets kunt nadenken). Het is belangrijk voor je om het verschil te herkennen tussen een emotionele reactie en een gut reactie. Een gut reactie is rustig en geduldig, terwijl een emotionele reactie alle kanten uit schiet.

C) Spleen

Jij beslist instinctief en in het moment. Iets bevalt je wel of niet; je ruikt het, proeft het(reactie via je senses). Geen verstand komt hierbij kijken, geen emotie, geen logica, alleen jouw instinct. Op het moment dat je mind erbij komt, ben je te laat en is het moment voorbij. Spleen autoriteit is subtiel, een fluisterstem. Leer ernaar te luisteren, want het is goud waard.

D) Heart

Wat jij wilt en wenst, gebeurt. Als jouw hart ergens in zit, ga er dan voor met de kracht en het zelfvertrouwen dat daar bij hoort. Hierbij kun je op weerstand stuiten, dus neem mensen mee in je beslissingen. Communiceer, maar blijf bij jezelf, bij jouw eigen hart.

E) Self

Jij wéét wat goed voor je is. Dat kun je niet verklaren of emotioneel beschrijven; je weet het gewoon. Heel mooi en krachtig, maar lastig om bij te blijven als iemand daar met een gut-feeling of hartenwens overheen walst. Weten klinkt vaag, maar voor jou is het dat niet. Jij weet precies wat betekenis heeft voor jouw leven.

F) Outer

Neem de tijd voor beslissingen met een Outer autoriteit. Jij gaat overdenken, analyseren, uitzoeken, vergelijken, afstrepen enzovoort en daarvoor heb je bij voorkeur een maancyclus (negenentwintig dagen) nodig. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar probeer dat voor belangrijke levensbeslissingen wel aan te houden, want het werkt voor jou.

Om het e-boek met uitgebreide informatie te openen klik hier

Winkelwagen
Scroll naar boven

To help you better and more personally, Corona Meerman uses cookies. If you continue on this website, you agree to the cookie policy. More information